Kost

Sund og varieret kost

Maden er vigtig for barnets trivsel, derfor går vi meget op i, at den mad, vi serverer, er varieret og spændende. Det er vigtigt at børn får sund og næringsrig mad, der giver dem en masse god energi.

Morgenmaden består af havregrød eller havregryn med mælk.

Til formiddag tilbydes der frugt og evt. lidt knækbrød/boller eller lign.

Til frokost får vi oftest rugbrød med pålæg og årstidens grøntsager. Ind imellem får vi også varm mad med grønt til. Vi opfordrer børnene til at smage mange forskellige grøntsager, jo oftere de smager det, des bedre smager det. 🤪der serveres vand og mælk til middag.

Eftermiddagsmaden variere også, men består oftest af frugt og boller eller brød.

Til alle måltider serveres der vand. Det anbefales af sundhedsstyrelsen at de helt små (børn under 1 år) får modermælkserstatning. Dette medbringes af forældrene, jeg skal nok tilberede det, hvis det er i pulverform.

Har jeres barn brug for special kost, skal dette medbringes.

Vi følger altid sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. kost.

Fødselsdage:

Vi serverer ikke søde sager og saft til dagligt, men når man har fødselsdag, skal man fejres. I forældre er meget velkomne til at deltage i fejringen her, ligeledes er I velkomne til at tage lidt lækkert med. Hvad det skal være, er helt op til jer. Det kan både være pølsehorn, pizzasnegle, frugt og grønt, en kage, muffins osv. Kun fantasien sætter grænser. 

Særlige lejligheder:

Til særlige lejligheder eller højtider kan det være, at vi hygger os lidt ekstra, det kan være i form af saftevand, lidt ekstra lækkert mad, et passende stykke kage osv. Alt med måde.