Kost

Sund og delvis økologisk kost

Maden er vigtig for barnets trivsel, derfor går vi meget op i, at den mad, vi serverer, er varieret og spændende. Det er vigtigt at børn får sund og næringsrig mad, der giver dem en masse god energi.

Morgenmaden variere og kan bestå af havregrød, havregryn, rugfras og nybagte boller eller brød.

Til formiddag tilbydes der frugt og evt. lidt knækbrød/rugbrød, eller lign.

Til frokost får vi oftest rugbrød med pålæg og årstidens grøntsager. Ind imellem får vi også varm mad med grønt til. Vi opfordrer børnene til at smage mange forskellige grøntsager, jo oftere de smager det, des bedre smager det. 🤪

Eftermiddagsmaden variere også, men beståen oftest af frugt og nybagte boller eller brød.

Til alle måltider serveres der vand eller økologisk mælk. Det anbefales af sundhedsstyrelsen at de helt små (børn under 1 år) får modermælkserstatning. Dette medbringes af forældrene, jeg skal nok tilberede det, hvis det er i pulverform.

Har jeres barn brug for grød eller special kost, skal dette medbringes.

Vi følger altid sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. kost.

Fødselsdage:

Vi serverer ikke søde sager og saft til dagligt, men når man har fødselsdag, skal man fejres. I forældre er meget velkomne til at deltage i fejringen her, ligeledes er I velkomne til at tage lidt lækkert med. Hvad det skal være, er helt op til jer. Det kan både være pølsehorn, pizzasnegle, frugt og grønt, en kage, muffins osv. Kun fantasien sætter grænser. 🙃

Vi kommer også gerne til fødselsdag hos jer, dette er som regel en hel særlig oplevelse for både børn og forældre.
Alle børn nyder at blive fejret og være i centrum. 🤪

Særlige lejligheder:

Til særlige lejligheder eller højtider kan det være, at vi hygger os lidt ekstra, det kan være i form af saftevand, lidt ekstra lækkert mad, et passende stykke kage osv. Alt med måde.